12.
ateş, bir kez yanmağa başlayınca, senin denetiminden çıkar gibi olur. ama, unutmamalısın ki, kendi haline bırakılan ateş, gerçi, koşullar uygunsa, harlar; ama, kısa zamanda, yakabileceklerini yakarak, tükenme sürecine girer: ateşin ilk niteliği yayılmaksa, son niteliği de, tükenmektir.
bu yüzden, ateşini 'beslemen' gerekir : tam zamanında, tam yerine, yeni yanacak odunlar koyman; belirli bir yanı tükenmeğe yüz tutmuş odunları biribirlerine göre çevirmen; yanamayarak tütmeğe başlamış odunları yanabilecekleri bir konuma getirmen, bir sürü düzenleme, ayarlama..
ateşini kendi haline bırakamazsın bırakırsan, tükenip söner..
ateşinden sorumlusun..
1 yorum:
alakasız çağrışım:
-ağlamak için açıklayıcı bilgiler-
"ortalama ya da sıradan ağlamalar, yüzün baştan başa büzülmesine, gözyaşı ve sümükle beraber sesin kısılmasına neden olur, burun akıntısı ağlamanın sonunda ortaya çıkar, gözyaşları durduğunda hareketle sümkürülür.
ağlamak için imgeleminizi kendinize döndürün, ama bunu dış dünyaya inanma alışkanlığı edindiğimizden ötürü bir türlü başaramıyorsanız, karıncalarla kaplı bir ördek ya da hiçbir zaman kimsenin girmemiş olduğu magellan boğazı’ndaki körfezleri düşünün.
ağlama başlar başlamaz, görgü kuralları gereğince, yüz avuç içi içeriye döndürülerek iki elle birden kapatılacak. çocuklar, kollarından birini yüzlerinin üstüne kapatarak ve öncelikle odalarının bir köşesinde ağlayacaklar. ortalama ağlama süresi: üç dakika."
Yorum Gönder